Něco o mně ...
Martina Koníčková
Jmenuji se Martina a pocházím z malého města na rozhraní východních Čech a Vysočiny. Už jako malá holka jsem trávila hodně času vařením různých sirupů, zavařováním a jak říká teta “jsi celá mamka, ta taky zavaří a zpracuje i vzduch”... Podle všeho jsem se tedy “pomamila” a snad se to i povedlo.
Své zkušenosti jsem sbírala v gastronomii v Rakousku, kde jsem pracovala téměř deset let a později jsem, především nejprve pro svého syna Kubíčka a brzy už i naši nejmladší Adélku, začala vařit sirupy. V blízkém okolí byla vcelku brzo poptávka a tak jsem se pídila, jak vše zlegalizovat a věnovat se sirupům naplno, vždyť není nic lepšího, než když se koníček stane prací, která baví a naplňuje. Proto se stále snažím vymýšlet nové příchutě, kombinovat ovoce s bylinkami a mít v ruce s láskou opravdu každou láhev od naplnění až po předání zákazníkovi. Vše dělám s tou největší pečlivostí a srdíčkem.
Už dnes Vám můžu slíbit, že jen, co ty naše ratolesti trošku poporostou, nezůstane jen u sirupů.
Vždyť Adélce byly teprve 3 měsíce, když jsme si jely pro informace o regionální potravině do Příbrami.
Těším se, že se naše pomyslná rodina milovníků sirupů od sejkorky rozroste i díky Vám.
Své zkušenosti jsem sbírala v gastronomii v Rakousku, kde jsem pracovala téměř deset let a později jsem, především nejprve pro svého syna Kubíčka a brzy už i naši nejmladší Adélku, začala vařit sirupy. V blízkém okolí byla vcelku brzo poptávka a tak jsem se pídila, jak vše zlegalizovat a věnovat se sirupům naplno, vždyť není nic lepšího, než když se koníček stane prací, která baví a naplňuje. Proto se stále snažím vymýšlet nové příchutě, kombinovat ovoce s bylinkami a mít v ruce s láskou opravdu každou láhev od naplnění až po předání zákazníkovi. Vše dělám s tou největší pečlivostí a srdíčkem.
Už dnes Vám můžu slíbit, že jen, co ty naše ratolesti trošku poporostou, nezůstane jen u sirupů.
Vždyť Adélce byly teprve 3 měsíce, když jsme si jely pro informace o regionální potravině do Příbrami.
Těším se, že se naše pomyslná rodina milovníků sirupů od sejkorky rozroste i díky Vám.
Další informace :
O sirupech
Bylinné sirupy jsou vyráběny z bio bylinek, které rostou na jihu Čech. Ačkoli na etiketě neuvádím označení bio, věřím, že je kvalita poznat na první ochutnání. Sirupy jsou bez chemických přísad, dochucovadel, esencí, sladidel, barviv a ostatních náhražek, které neuznávám. Chuť, barva i vůně sirupů jsou opravdu pouze po bylinkách a ovoci. Doufám, že i Vám budou mé výrobky chutnat aspoň tak, jako chutnají nám doma. Vždyť děti a rodina jsou vždy tou nejpřísnější porotou. Nebýt mého manžela a rodičů, kteří mně jsou oporou i podporou, rozhodně bych nedosáhla až k vysněné regionální potravině.
Ocenění regionální potravina
Toto ocenění se mi podařilo získat v červnu 2021 u levandulového sirupu. Označení regionální potraviny je vždy na 5 let a v každé kategorii jej získává pouze jeden výrobek. Na rozdíl od označení klasa, se toto ocenění udílí pouze jedenkrát ročně a je formou soutěže. Mít tu čest a moci se pochlubit na svém výrobku regionální potravinou je pro mě opravdu velkou poctou a potvrzení toho, že to, co dělám, má smysl a je důkazem kvality pro Vás, mé milé zákazníky.