Jablečný dortík s citronovým krémem
piškot:
2 vejce
cukr (podle váhy vajec)
mouku (podle váhy vajec)
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce tučného tvarohu
olej
holandské kakao
krém:
250 g mascarpone
1 dcl sirupu citron s limetkou
2 dcl zázvorového sirupu
5 menších jablek
1 vanilkový pudink
3 dcl jablečného džusu
citrónový cukr
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem. Přidáme mouku, kypřící prášek,
tvaroh, trochu oleje a holandské kakao. Nakonec přimícháme z bílků vyšlehaný sníh a dáme péct.
Na upečený dort naneseme mascarpone s citronovým sirupem.
Na poslední vrstvu si smícháme nastrouhaná jablka se zázvorovým sirupem. Přidáme vanilkový pudink rozmíchaný v džusu a svaříme. Naneseme na mascarpone a dort necháme ztuhnout.