Jablečný Dortík S Krémem Z Lesních Plodů

Piškot:

2 vejce

Cukr a mouku dle váhy vajec

1/2 prášku do pečiva

1 lžíce tučného jogurtu

Olej

Holandské kakao

Krém:

250 g mascarpone

1dcl sirupu lesních plodů s květy zahrady

Šlehačku 30%

Jablečná vrstva:

5 menších jablek

2dcl zázvorového sirupu

1 vanilkový půdním

3dcl jablečného džusu

Citrónový cukr

Postup:

Ušleháme žloutky s cukrem, z bílků vyšleháme sníh, do žloutkové pěny přidáme mouku přes síto, olej, holandské kakao, lžíci tučného jogurtu, prášek do pečiva, nakonec pomalu přimícháme sníh a dáme péct. Na upečený a zchladlý korpus dáme krém: smícháme mascarpone se sirupem z lesních plodů a vyšlehanou šlehačkou. Poslední vrstvu připravíme z nastrouhaných jablek, zázvorového sirupu, přidáme vanilkový pudink rozmíchaný v jablečného džusu a svaříme. Nanesené na mascarpone a dort necháme ztuhnout.

Přeji Vám dobrou chuť  :-)

Recepty v obrazech