Jablečný Dortík S Krémem Z Lesních Plodů
Piškot:
2 vejce
Cukr a mouku dle váhy vajec
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce tučného jogurtu
Olej
Holandské kakao
Krém:
250 g mascarpone
1dcl sirupu lesních plodů s květy zahrady
Šlehačku 30%
Jablečná vrstva:
5 menších jablek
2dcl zázvorového sirupu
1 vanilkový půdním
3dcl jablečného džusu
Citrónový cukr
Postup:
Ušleháme žloutky s cukrem, z bílků vyšleháme sníh, do žloutkové pěny přidáme mouku přes síto, olej, holandské kakao, lžíci tučného jogurtu, prášek do pečiva, nakonec pomalu přimícháme sníh a dáme péct. Na upečený a zchladlý korpus dáme krém: smícháme mascarpone se sirupem z lesních plodů a vyšlehanou šlehačkou. Poslední vrstvu připravíme z nastrouhaných jablek, zázvorového sirupu, přidáme vanilkový pudink rozmíchaný v jablečného džusu a svaříme. Nanesené na mascarpone a dort necháme ztuhnout.
Přeji Vám dobrou chuť :-)