Malinový Koláč S Meduňkou A Mátou

Těsto:

250 g hladké mouky

125g másla

40g cukru

1 žloutek

Ze surovin připravíme těsto a dáme na 30 minut do lednice.

Odpočinuté těsto vtlačíme do formy i na stěny cca 2 cm, dno propíchání vidličkou, zatížíme (dávám čočku) a pečeme 15 minut na 160 stupňů.

Náplň:

5 vajec + 1 bílek

150 měl Smetany 30%

225 ml sirupu maliny s růží a limetkou

Posekaná máte a meduňka - dle chuti

Na upečené těsto nalijeme tuto náplň, pečeme ještě 25 minut na 160st.

Koláč je nejlepší druhý den, těsto je pěkně vláčné, záleží jen na Vás, jestli to do druhého dne vydržíte. Ozdobil jej můžete i čerstvými malinami.

Recepty v obrazech