Sirupy od sejkorky

Vyberte si kvalitní sirup bez přidaných konzervantů, barviv a sladidel

Levandulový sirup

Moje vlajková loď, levandulovým sirupem vše začalo. Musím se hrdě pochlubit, že levandulový sirup získal ocenění regionální potravina pro roky 2021 až 2025. Levandulový sirup je díky citrónové šťávě naprosto skvělým osvěžením. Můžete z něj připravit výbornou limonádu, báječně chutná s proseccem, hodí se i do krémů.

Složení: cukr, voda, výluh z květu levandule - 1,32%, kyselina: kyselina citrónová, citrónová šťáva


OBJEDNAT

Zázvorový kořeněný citronem

Zázvorový kořen asi není třeba nijak představovat. Přišla jsem na to, že se lidé dělí na dvě skupiny, buď jej milujete, nebo jste si k němu prostě cestu nenašli.

Složení: cukr, voda, zázvor 7,75%, citrónová šťáva, kyselina: kyselina citrónová


OBJEDNAT

Mateřídouška s příchutí tymiánu

Sirup z mateřídoušky a tymiánu mám opravdu moc ráda. Vůní i chutí mi připomíná dětství. Je výborný do čaje, nebo jen samotný zalít teplou vodou, pro letní osvěžení doporučuji podávat s plátkem limetky, nebo s tonikem.

Složení: cukr, voda, výluh z mateřídoušky 2,23%, výluh z tymiánu 0,99%, kyselina: kyselina citrónová, citrónová šťáva


OBJEDNAT

Rakytník

Rakytník je svým obsahem vitamínů opravu výjimečný. Sirup, který Vám nabízím můžete podávat za studena, nebo i jako čaj, grog, nebo s jogurtem k snídani. Je plný dužniny a proto prosím před použitím řádně protřepat.

Složení: cukr, voda, kyselina: kyselina citrónová, rakytník 27,7%


OBJEDNAT


Višeň s vůní a chutí vanilky

Višeň patří k ovoci, které buď milujete, nebo Vás nijak zvlášť neosloví. Třeba zrovna pro Vás bude tento sirup a najdete si ve višních zamilování. Jejich trpká a nakyslá chuť je v kombinaci s jemnou voňavou vanilkou ideální kombinací pro jogurty, krémy, nebo do ovocných čajů. Jisté je však i to, že báječně chutná i s vodou na domácí limču.

Složení: višně bez pecek min. 16,2 %, vanilkový cukr a vanilkové aroma 0,66 %, kyselina: kyselina citrónová, voda, cukr


OBJEDNAT

Hruška se špetkou
perníkového koření


Hruška je velmi oblíbené ovoce a sirup, který dnes držíte v ruce má tu výhodu, že báječně chutná s teplou i chlazenou vodou. Já jej přidávám i do jogurtu, nebo kaší. Výborně chutná zalitý teplou vodou, nebo kdo má rád může si přidat skořici. Sirupem můžete lehce pokapat i jablka do jablečného štrůdlu. 

Složení: cukr, hrušky 37%, voda, perníkové koření 0,1% Kyselina: kyselina citrónová

OBJEDNAT

Mango ochucené zeleným čajem

Tento sirup je mou první exotikou. Mango máme rádi, dělám z něj sorbety, zmrzliny a proto jsem dlouho neváhala, které tropické ovoce zkusím. Kombina- ce se zeleným čajem se mi líbí, protože sirup není příliš sladký a příjemně osvěží. Zeleného čaje jsem přidala opravdu jen špetku, aby nepřehlušil exotickou chuť manga. Asi se budu opakovat, ale zkuste tento sirup s proseccem, je to skvělý osvěžující drink.

Složení: mango 16,2%, výluh zeleného čaje 0,06%, kyselina: kyselina citrónová, cukr, voda


OBJEDNAT

Lesní borůvky s ginko bilobou

Jinan dvoulaločný - tedy Ginko biloba, je nejstarší strom na naší planetě a vyznačuje mimořádnou odolností vůči klimatickým změnám. Pochází z Číny, od roku 1730 je znám v Evropě jako parkový strom, nyní se pěstuje i kvůli léčivým účinkům. Ač se to na první pohled nezdá, je ginko vlastně jehličnan. S kombinací s lesní borůvkou si můžete pochutnat na sirupu, který připomíná les každým douškem.

Složení: lesní borůvky min. 16,3% , výluh listu ginko biloba 0,3%, kyselina: kyselina citrónová, cukr, voda


OBJEDNAT

Brusinka ovoněná levandulí

Brusinky mám moc ráda, mlsám je sušené, nebo v čokoládě a po pravdě pro tento sirup jsem se nechala inspirovat p. Pýchou, který tuto kombinaci použil do levandulového želé. Osobně si myslím, že se sirup povedl, ale nechám to na Vás. Každopádně u nás frčí i do jogurtu, nebo s mascarpone.


Složení: brusinky 10,4% , výluh z květu levandule 0,83% , kyselina: kyselina citrónová, cukr, voda


OBJEDNAT